Skip to main content

15-DAAGSE OPLEIDING: ERKEND BEMIDDELAAR IN BURGERLIJKE & HANDELSZAKEN

U bent verwikkeld in een commercieel conflict? Wij maken u sterk en reiken u de technieken aan om het conflict te ontkrachten en optimaal en duurzaam op te lossen. Deze opleiding laat u toe om erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken te worden.

THEO, CHARLOTTE & LUC leren u een bemiddeling in goede banen te leiden. Deze 15-daagse opleiding stoomt u klaar tot erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken en maakt u alle kennis en knepen van het vak eigen om op een deskundige manier van een conflict een opportuniteit tot verbetering te maken

Theo De Beir, Charlotte De Muynck en Luc Staudt leren u hoe om te gaan met conflicterende partijen.  Ze maken u wegwijs in het labyrint van de bemiddeling.  Het permanent toetsen van de theorie aan de hand van praktijkgerichte toepassingsoefeningen, waarbij u continu geëvalueerd en gecoacht wordt, zorgt ervoor dat u als een volleerd en geoefend bemiddelaar de opleiding beëindigd.

  • Hun doel: u sterker maken zodat u elke, bemiddeling in goede banen weet te leiden
  • Hun focus: theorie en praktijk gaan hand-in-hand.
  • Persoonlijke aanpak: alle theorie wordt aan de hand van reële casussen door u continu ingeoefend en door hen begeleid.
  • Uw doel: keihard bijleren, keihard inoefenen, wat gegarandeerd resulteert in een TOP-sfeer

VOOR WIE
Deze opleiding is exclusief voor BECI-leden, evenals voor de advocaten, lid van de Brusselse Balie (NL+FR). Deze opleiding richt zich tot iedereen, ongeacht zijn/haar beroepsactiviteiten, zoals o.m. ondernemers & managers, bedrijfsleiders, bedrijfsjuristen, vrije beroepers zoals advocaten, gerechtsdeurwaarders, notarissen, medici,... cijferberoepen, adviseurs, familieadviseurs, gerechtsdeskundigen, bemiddelaars, interim managers, consultants, vastgoedmakelaars, ingenieurs, HR-verantwoordelijke, psychologen, ombudsmannen & -vrouwen, ...

GEDREVEN DOCENTEN MET EEN PASSIE VOOR HUN VAK EN VEEL PRAKTIJKERVARING

Theo De Beir, advocaat-vennoot De Beir Law+Mediation, erkend bemiddelaar en erkend onderhandelaar, is een getalenteerd lesgever en doceert aan meerdere universiteiten en hogescholen. Theo weet, vanuit zijn vele ervaringen, de materie te doorspekken met reële bemiddelingen. Door het onmiddellijk toepassen van de theorie aan de praktijk, sterkt Theo u en durft/kan u op het einde van de 15-daagse elk burgerlijk of handelsconflict aan.  Zijn kennis van het vak, zijn gevoel voor humor en zijn rijke ervaring als docent en bemiddelaar staan garant voor een boeiende en interactieve opleiding.

Charlotte De Muynck, advocaat & senior-associate bij Monard Law, is een gedreven erkend bemiddelaar. Een dame met pit! Zij houdt van een pragmatische aanpak en creatief oplossingsgericht denken. Haar ervaring in internationale dossiers en interesse in het waarom mensen doen wat ze doen, zorgen voor een gevarieerde en praktijkgerichte opleiding. Charlotte leert u een burgerlijk of handelsconflict te analyseren, een onderbouwd bemiddelingstraject op te stellen, zodoende alle partijen tot een gedragen akkoord te brengen.

Luc Staudt, senior manager, PhD in education en erkend bemiddelaar heeft zijn strepen verdiend in de bedrijfswereld, met 35 jaar ervaring in een internationale en multiculturele omgeving. Als voormalig HR-manager bij Eurocontrol heeft hij heel wat ervaring met allerhande conflicten op de werkvloer, onderhandelen met vakbonden, ... Het leiden van mensen vormde de rode draad in zijn carrière. Luc deelt zijn ervaringen met u en leert u hoe een conflict te ontwarren, rust te brengen en op een constructieve wijze tot een optimale oplossing te komen, in het belang van alle partijen.  Luc leidt het kantoor Aldires, de afkorting voor Alternative Dispute Resolution.

INHOUD
Het programma behandelt alle aspecten van het bemiddelingstraject, startend vanuit het conflict en eindigend in een akkoord. Er wordt vanuit de praktijk gewerkt met heel veel toepassingsoefeningen naast een degelijke theoretische basis. Zowel de nodige juridische aspecten als de psychosociale elementen worden nauwkeurig toegelicht, steeds vanuit de taak als bemiddelaar. Theorie en praktijk gaan hand-in-hand. Elke dag zetten we de opgedane kennis om naar praktische toepassingen. We voorzien vier halve dagen voor een (grote) praktijktoepassing gebaseerd op een echte casus en bovendien begeleid door professionele praktijkdocenten. Deze opleiding wordt gegeven door New Deal Academy. www.newdeal.academy .

PERMANENTE VORMING
Deze opleiding komt in aanmerking voor max. 131 uur permanente vorming (15 dagen + 11u groepswerk), individueel aan te vragen bij uw beroepsinstituut.

DATA

21, 28 november – 5, 12, 19 december 2023 – 9, 16, 23, 30 januari – 13, 20, 27 februari – 5, 12, 19 maart 2024 (telkens van 8u30 tot 18u30)

BUDGET
Deze opleiding is exclusief voor leden van de twee Ordes van Advocaten (NL+FR) te Brussel én voor de leden van BECI.
De deelnameprijs € 4.250, excl. btw.
Earlybird € 4.000, excl. btw.
Tussenkomst overheden: Vlaanderen (kmo-portefeuille), Brussel (Brussel Economie en Werkgelegenheid), door u aan te vragen

(Bespaar van 20 to 30% met de kmo-portefeuille - erkenningsnummer DV.O104553)
(Voor meer informatie over de opleidingspremie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest : https://economie-werk.brussels/premie-opleiding)

Details

Begin: 21 novembre 2023
08:30
Einde: 19 mars 2024
18:30
BECI

Royal Léopold Club

A. Dupuichlaan 43
1180 Brussel
België

Gedetecteerde tijdzone