Skip to main content

Exporteert en/of importeert uw bedrijf producten naar of vanuit landen buiten de Europese Unie?  Is uw bedrijf actief in de productie of verkoop van alcoholhoudende of niet-alcoholische dranken? Het volgende Douaneforum Brussel is belangrijk voor u. 

Bij deze gelegenheid zal de douane- en accijnzenadministratie de Tarbel-applicatie indienen die helpt bij de vaststelling van het douanetarief met betrekking tot de nomenclatuur van goederen. Daarnaast zal zij ook de nieuwe regels presenteren die van kracht zijn voor de overbrenging van accijnsgoederen die reeds in een lidstaat zijn betaald, die met name betrekking hebben op drankenproducenten en -verkopers.

Deze bijeenkomst zal ook tot doel hebben de samenwerking tussen de douane- en accijnsdiensten in Brussel en Brusselse bedrijven te verbeteren en te optimaliseren door middel van een gedachtewisseling en vragen die na de twee presentaties worden beantwoord.

Het Douaneforum Brussel wordt gezamenlijk georganiseerd door BECI en de Algemene Administratie Douane en Accijnzen.

PROGRAMMA

  • Presentatie van Tarbel door Gerry Cools, Attaché — FOD Financiën — Douane- en accijnzenadministratie. TARBEL is de webapplicatie van de Belgische douane en accijnzen om de Belgische douanetarieven te raadplegen. De presentatie is gericht op het optimaliseren van het gebruik van Tarbel voor de voorbereiding van import- en exportdocumenten. Deze tool maakt het mogelijk om te raadplegen:

            - De nomenclatuur van de goederen (goederencodes + omschrijvingen van goederen);
            - Alle gegevens van het douanetarief van de Unie (Taric);
            - Nationale gegevens (btw/accijns/...) die door de tariefdienst zijn geïntegreerd.

  • Presentatie van de nieuwe regels voor de overbrenging van accijnsgoederen die reeds in een lidstaat zijn betaald door Elke De Mayer en Emilie Durant — Marketing Dienst — FOD Financiën — Douane- en accijnzenadministratie
    Dit is de automatisering van de procedure voor de overbrenging van accijnsgoederen in het kader  van de regeling „accijns betaald” door middel van de digitalisering van het vereenvoudigde ondersteuningsdocument. Sinds 13 februari 2023 zijn twee nieuwe accijnsvergunningen operationeel: gecertificeerde afzender en gecertificeerde geadresseerde.
     
  • Na deze presentaties kunnen deelnemers hun vragen stellen aan douanevertegenwoordigers, potentiële problemen delen en constructieve voorstellen doen om douanediensten te optimaliseren in hun relaties met bedrijven.

Voor wie:

  • De Community van exporteurs en importeurs van producten met landen buiten de Europese Unie
  • Ondernemingen die actief zijn in de productie of verkoop van aan accijns onderworpen alcoholhoudende of niet-alcoholische dranken.

Wanneer:

Donderdag 1 juni 2023, 14.00 tot 16.00 uur

Waar:

BECI, Louizalaan, 500 - 1050 Brussel

DEELNAME

Gratis (verplichte inschrijving)

CONTACT

Events Team - events@beci.be

     

Details

Begin: 1 juni 2023
14:00
Einde: 1 juni 2023
16:00
BECI - Kamer van Koophandel van Brussel

BECI

Louizalaan 500
1050 Brussel
België

Andere evenementen

Gedetecteerde tijdzone