Skip to main content

Deze workshop is bedoeld om voedings- en horecazaken te informeren over de eenvoudige initiatieven die bestaan om aan dit proces deel te nemen.

Deze interactieve workshop zal deelnemende voedings- en horecazaken de voordelen van zero afval-oplossingen in hun sector voorstellen en ook feedback geven van de winnaars van de projectoproep “Zero Afval Horeca en voedingszaken” in 2018 en 2020 voor degenen die nog aarzelen om aan de slag te gaan. Het zal ook de huidige regelgevingen en beste praktijken herhalen, zowel in voedingswinkels als in horecazaken, en zal deelnemers voorstellen om met een eerste concreet actieplan te vertrekken.

Overschakelen naar herbruikbare verpakkingen draagt niet alleen bij aan een kostenverlaging (doordat de aankoop van wegwerpverpakkingen wegvalt) maar ook aan kwaliteitsverhoging (aantrekkelijkere presentatie van de gerechten) en klantenbinding (die zulke initiatieven waarderen).Program

14u55-15u : Onthaal van de deelnemers + presentatie van de nieuwe video’s over zero afval 

15u-17u : Presentatie van de workshop 

o De voordelen van zero afval-oplossingen voor voedings- en horecazaken o Feed-back van de laureaten 2018 en 2020 

o Presentatie van de beste praktijken en actieplan 

o Restafvalbeheer en herhaling van de huidige regelgeving 

o Tips en mogelijke hulp en ondersteuning Verschillende vraag-en-antwoordmomenten zijn gedurende de workshop gepland


Spreker
Geneviève Halin, van Leefmilieu Brussel


Informatie

Gratis

Een dag voor het evenement zal een link worden gestuurd


About BECI
BECI (Brussels Enterprises Commerce & Industry) is het resultaat van een partnerschap tussen de Kamer van Koophandel en de Unie van Ondernemingen in Brussel: twee private non-profitorganisaties, beheerd door en voor hun leden, gebaseerd op een interprofessioneel, neutraal en tweetalig model. BECI vertegenwoordigt twee derde van de werkgelegenheid in Brussel en meer dan 35.000 bedrijven. 5 redenen om lid te worden van BECI.
Details

Begin: 27 september 2021
15:00
Einde: 27 september 2021
17:00
BECI

Online evenement

Andere evenementen

Gedetecteerde tijdzone