Skip to main content
Het sociaal recht is een rechtstak die relatief snel verandert. De wijzigingen hebben vaak ook onmiddellijke gevolgen voor bepaalde HR-processen of beslissingen die u neemt binnen uw onderneming of organisatie. Het is van belang dat u de vinger aan de pols houdt en dat u geïnformeerd bent en blijft over de laatste ontwikkelingen in het sociaal recht.

U wordt wellicht ook overspoeld door informatie online, nieuwsbrieven en e-zines over sociaal recht, maar BECI wil meer doen dan alleen maar informeren.
Vanaf 2020 organiseert BECI daarom elk kwartaal een lunchseminarie waarin u niet alleen op de hoogte wordt gebracht van de actualiteit in het sociaal recht, maar waarin u ook onmiddellijk de praktische relevantie ervan voor uw praktijk wordt toegelicht.

We bespreken tijdens het seminarie de juridische-technische kant van nieuwe regelgeving of wetgeving in de pipeline, aangevuld met de actuele relevante rechtspraak. Wij vertalen deze nieuwigheden onmiddellijk in praktische to do’s of aandachtspunten voor u als bedrijfsjurist of HR-manager. Met deze praktische tools kunt u dan onmiddellijk aan de slag in uw onderneming of organisatie.

Vanzelfsprekend hangt de inhoud van het seminarie af van de actualiteit. Is er veel actualiteit, dan zullen wij ons focussen op de belangrijkste thema’s; is er weinig actualiteit, dan is het mogelijk dat we één specifiek onderwerp grondiger zullen toelichten: we laten ons dan vooral leiden door de actuele problemen waarmee wij in onze praktijk worden geconfronteerd.

PROGRAMMA
- Update rond employee benefits:
  • Overzicht van verschillende employee benefits met pro’s en contra’s
  • Succes van winstpremie
  • Sociaalzekerheidsrechtelijke behandeling van voordelen toegekend door derden (bv. aandelenplan)
- Update rond ontslag:
  • Ontslag en aanvullende pensioenen
  • Ontslag en variabele vergoedingen (bv. bonus)
  • Ontslag tijdens arbeidsongeschiktheid
  • Ontslag tijdens procedure sociale verkiezingen 

SPREKERS
Jurgen DE VREESE, Employment, Pensions & Benefits Advocaat, Lydian
Philip DE ROO, Employment, Pensions & Benefits Advocaat, Lydian


DEELNAME (inclusief broodjeslunch en documentatie)
Gratis

BIBF: Erkenningsnummer 99578
IAB:
Erkenningsnummer B0688/2019-10
 

CONTACT
Trainings Team - trainings@beci.be

Details

Begin: 6 februari 2020
11:00
Einde: 6 februari 2020
13:00
BECI - Kamer van Koophandel van Brussel

BECI

Louizalaan 500
1050 Brussel
België

Andere evenementen

Gedetecteerde tijdzone