Skip to main content

In oktober 2020 lanceerde de Europese Commissie het interactieve en gratis Access2Markets portaal. Dit portaal is ontworpen om bedrijven, en specifiek KMO’s, te helpen handel te drijven met landen buiten de EU en om optimaal gebruik te maken van EU-handelsovereenkomsten. Het Access2Markets portaal geeft bedrijven informatie op maat van hun product(en) en bevat onder andere de geldende tarieven, oorsprongsregels (ROSA - Rules of Origin Self Assessment), interne belastingen, douane-en invoerprocedures en andere vereisten waaraan moet worden voldaan. Daarnaast bevat het portaal ook informatie over alle gemelde handelsbelemmeringen die van invloed zijn op de EU-uitvoer naar niet-EU landen. Bedrijven kunnen zelf ook handelsbelemmeringen melden.

De webinar presentaties richten zich op de functionaliteit van het Access2Markets platform met concrete voorbeelden. Bedrijven die regelmatig goederen of diensten exporteren of importeren, kunnen optimaal gebruik maken van het nieuwe portaal.

Programma
Het Access2Markets portaal zal in het algemeen gepresenteerd worden. Vervolgens zal de ROSA (Rules of Origin Self Assessment) tool gepresenteerd worden.

Spreker
Camille Smeyers, Attaché – expert handels- en investeringsbeleid bij FOD Economie
Ward Minnaert, Attaché – expert oorsprongsregels bij FOD Economie


Deelname

Gratis


Online event
Een link zal u de dag voor het webinar worden toegestuurd


Over BECI
BECI (Brussels Enterprises Commerce & Industry) is het resultaat van een partnerschap tussen de Kamer van Koophandel en de Unie van Ondernemingen in Brussel: twee private non-profitorganisaties, beheerd door en voor hun leden, gebaseerd op een interprofessioneel, neutraal en tweetalig model. BECI vertegenwoordigt twee derde van de werkgelegenheid in Brussel en meer dan 35.000 bedrijven. 5 redenen om lid te worden van Beci.


Details

Begin: 9 juni 2021
10:00
Einde: 9 juni 2021
11:00
BECI

Online evenement

Andere evenementen

Gedetecteerde tijdzone